Energiezuinige hoeve met groene vergezichten

Overmere

Verkocht

 

Kenmerken

  • 3260 m²

  • 265 m²

  • Zuidwesten

  • 3

  • 1

  • 1850

  • 2017

  • 151 kWh/m²

  • Bij akte

De omgeving

Deze hedendaagse hoeve is landelijk gelegen te Overmere op de grens met Kalken (Laarne). De omgeving wordt gekenmerkt door prachtige vergezichten (agrarisch gebied), wijdsheid, ruimte en rust. Dit vertaald zich in een vlotte bereikbaarheid midden in de natuur, de dorpskernen van Overmere, Kalken, Laarne en Beervelde bereikt u op slechts enkele minuten rijden. Winkels, scholen en horeca bevinden zich dus vlakbij.

De voorname verbindingswegen, E17 en R4 en de treinstations Beervelde en Lokeren zijn tevens zeer vlot bereikbaar.

Deze energiezuinige hoeve met EPC-label B dateert oorspronkelijk van voor 1850 en onderging in 2017 een totaalrenovatie waarbij enkel de buitenmuren werden behouden. Het perceel van 3.260m² bevat een schuur voorzien van twee paardenstallen en een prachtige tuin rondom waar u kan genieten van volledige privacy.

De hoeve van weleer is omgetoverd tot een stijlvolle, hedendaagse woning die een oase van rust biedt. Bij het ontwerp van de architect lag de nadruk op het creëren van openheid en licht in harmonie met het authentieke. Dankzij de grote glaspartijen heerst er doorheen de hele woning een heel lichtrijk gevoel, en wordt de natuur bijna letterlijk naar binnen gehaald.

 
 

Binnenshuis geniet u van mooie open ruimtes die allen uitgeven naar de uitgestrekte tuin en het weiland achteraan. Door de raampartijen zal u in de verschillende seizoenen en momenten op de dag lichtinval op een andere manier ervaren.

Op het gelijkvloers heeft u een volledig ingerichte open keuken met kookeiland en open leefruimte met steeds rechtstreeks toegang tot het (overdekt) terras. Alle zones lopen in elkaar door waarbij er tegelijk ook privacy gecreëerd wordt. Tussen de eetplaats en de woonkamer is er centraal de middenzuil met een vaste trap naar de verdieping.

Tevens is er in de leefruimte al een luchtaanvoerbuis en een schoorsteen voorzien voor een eventuele kachel of haard.

 
 

In de volledige hoeve is er de mogelijkheid tot het creëren van in totaal vier slaapkamers en twee badkamers.

Echter is deze momenteel ingedeeld als volgt; één slaapkamer en badkamer vindt u terug op de gelijkvloerse verdieping. Via de vaste trap bereikt u de polyvalente verdieping die momenteel uitgerust is met twee slaapkamers en een bureauruimte. Hier zijn reeds voorzieningen aanwezig tot het creëren van een extra badkamer, een aparte bureau, enz.

Alle ruimtes op deze verdieping zijn uitgewerkt tot in de nok met behoudt van de houten draagstructuur wat resulteert in een fris maar karaktervol geheel.

Bovendien is er nog een ruime, recente schuur voorzien van twee paardenstallen die dienst kan doen als praktijkruimte, mancave, garage... . Hier is ook reeds water en elektriciteit voorzien.

De tuin is mooi aangelegd met een ruim terras die deels overdekt is. U geniet hier van complete privacy door de volledig volgroeide en afgesloten tuin.

Verder is er zonnewering, vloerverwarming, regenwaterputten (17.500l) met hergebruik en een conforme elektriciteitskeuring voorzien.

terug naar overzicht verkochte panden