Karaktervolle interbellumwoning aan het Citadelpark

Gent

Verkocht

 

Kenmerken

  • 94 m²

  • 162 m²

  • Noordwesten

  • 3

  • 1

  • 1936

  • 2010

  • 715 kWh/m²

  • Bij akte

Ontdek deze unieke kans om te wonen...

op de Parklaan, een prachtige en historische omgeving in Gent. Deze karaktervolle burgerwoning, gebouwd in 1936 door architect Geo. Pauwels, bevindt zich aan het Citadelpark. Deze omgeving biedt het beste van twee werelden met veel natuur en parken in de buurt, evenals tal van winkels, restaurants, scholen en openbaar vervoer.

Dit maakt deze eigendom ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van rust en het bruisende stadsleven.

Deze op te frissen woning bestaande uit drie bouwlagen onder een plat dak, biedt een prachtige mix van charmante architectuur en moderne voorzieningen.

De historische kenmerken zoals hoge plafonds, originele vloeren, glas-in-lood ramen en klassieke deuren zorgen voor een charmante uitstraling gecombineerd met hedendaagse gemakken zoals een conforme elektriciteit en nieuwe waterleidingen.

 
 

U betreedt de woning via de indrukwekkende inkomhal met dambordpatroon en toegang tot de droge kelderverdieping.

Op het gelijkvloers komt u in de lichtrijke leefruimte en eetkamer met een uitzonderlijke plafondhoogte en een authentieke parketvloer, waarna u verdergaat naar de keukenruimte die voorzien is van een originele vloertegel. Achter de keukenruimte is er nog een bijkeuken voorzien van een apart toilet.

Vanuit de lichtrijke eetplaats en keukenruimte heeft u zicht en toegang tot de binnenkoer.

 
 

Via de statige vaste trap bereikt u de eerste verdieping, gekenmerkt door een gevelbrede loggia-uitbouw (gecombineerde erker en terras), die uit drie slaapkamers, een apart toilet en een te renoveren badkamer met wasplaats bestaat.

Zowel de slaapkamers, nachthal als badkamer zijn uitgerust met een originele plankenvloer.

Via een luik in de nachthal is het mogelijk om het dak met een ladder te betreden.

Deze burgerwoning is grotendeels onderkelderd. (droge kelder)

Extra informatie

Door de jaren heen onderging de woning enkele opfrissingen. Zo werden de waterleidingen in 2022 en de elektriciteit in 2010 reeds vernieuwd. Ten slotte heeft deze eigendom met zijn weliswaar heraan te leggen binnentuin en loggia de nodige buitenruimte om te genieten.

Momenteel is de woning verhuurd met een huurcontract die dateert van 2009.
Indien u de woning wenst aan te kopen voor eigen gebruik dient u rekening te houden met een opzegtermijn van zes maanden, opzegbaar vanaf het verlijden der akte.

terug naar overzicht verkochte panden