Neoklassieke herenwoning in het hartje van de stad

Gent

Verkocht

De omgeving

U vindt dit prachtig neoklassiek herenhuis dat zijn oorsprong vindt in 1872 op wandelafstand van het oude stadscentrum, een ware oase van rust in het bruisende hart van de stad.

Het Sint-Pietersstation, de tramhalte en de oprit van de autostrade zijn vlakbij. In de directe omgeving bevinden zich ook een overvloed aan winkels en restaurants, waardoor u altijd kunt genieten van het beste wat de stad te bieden heeft.

Deze adembenemende woning heeft door de jaren heen een zorgvuldige renovatie ondergaan, waarbij esthetiek altijd voorop stond.

Elk architectonisch element is met liefde bewaard gebleven, waardoor een unieke combinatie van neoklassieke stijl, art-deco en hedendaagse accenten is ontstaan.

Bij het betreden van de begane grond wordt u verwelkomd in een wereld van elegantie en verfijning, met prachtige details die getuigen van een rijk historisch verleden.

Dit neoklassieke herenhuis ademt geschiedenis, karakter en stijl.

 
 

De inkomhal begroet u met zijn marmeren afwerking, waardoor u meteen de grandeur van het huis voelt.

De leefruimte is een ware eyecatcher, met hoge plafonds en een gezellige open haard.

De keuken, uitgerust met een Boretti kookvuur en Miele toestellen, heeft rechtstreeks toegang tot het zonneterras.

 
 

Deze eigendom omvat vier slaapkamers, twee badkamers, een prachtig art-deco bureau (Kunstwerkstede De Coene uit Kortrijk), een zolderruimte en een kelderruimte volledig ingericht als wasplaats en berging.

De zuid-gerichte stadstuin, ontworpen door een tuinarchitect, is een ware oase van rust.

Hier kunt u ontspannen aan de vijver en genieten van de groenblijvende mediterrane beplanting.

 

Kenmerken

  • 159 m²

  • 302 m²

  • Zuiden

  • 4

  • 2

  • 1872

  • 2005

  • 313 kWh/m²

  • 01/12/2023

Extra informatie

Aan de achterzijde van de woning zijn zonnescreens geïnstalleerd, terwijl geautomatiseerde rolluiken zorgen voor privacy en comfort aan zowel de voor- als achterkant van de woning.

Dit neoklassieke herenhuis ademt geschiedenis, karakter en stijl. Het is een unieke kans om te wonen in een meesterwerk dat zorgvuldig is gerestaureerd en voorzien is van moderne gemakken.

terug naar overzicht verkochte panden