Quiet luxury onder de torens van Gent

Gent

Verkocht

 

Kenmerken

  • 392 m²

  • 75 m²

  • Zuidwesten

  • 3

  • 2

  • 2023

  • /

  • 0 kWh/m²

  • Bij akte

Omgeving

Laat u verleiden door de perfecte verhoudingen in dit sublieme villa-appartement in de mooiste straat van Gent - de Vlaanderenstraat. Deze statige boulevard verbindt reeds jaar en dag het historische hart met de Zuid.

Restaurant Vrijmoed, Joost Arijs met the Bakery, Yalo, De Blauwe Kiosk... ontelbare bescheiden maar hoogwaardige eetgelegenheden maken van deze buurt een culinaire benchmark van ongekende kwaliteit. Daarnaast is er een divers cultureel aanbod op wandelafstand dankzij Theater Capitole, de Minard, het NTG...

 
 

Dit appartement van topklasse strekt zich over de eerste en tweede verdieping van het Domus Aurea - een ambitieus en kleinschalig project met slechts twee woonentiteiten en een gelijkvloerse handelsruimte, ontworpen door architectenduo Govaert & Vanhoutte en gerealiseerd door ABS Bouwteam.

In 2016 bleek het gebouw in ontwerpfase reeds een sculptuur van wereldklasse en won daarmee de Architizer A+ Award in New York, in de categorie 'New Urban Residential'.

Net als de andere gevels in de Vlaanderenstraat, werd ook Domus Aurea volgens de Gulden Snede ontworpen. Deze optimale verhoudingen werden door het volledige gebouw heen getrokken. Harmonie, evenwicht en esthetiek komen samen in dit appartement van topklasse.

Rust en minimalisme in luxueus kader

Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapvertrekken. De leefruimtes vindt u op de tweede verdieping. Op beide verdiepingen heeft u ruime terrassen en grote raampartijen waardoor het natuurlijke licht prachtig binnenvalt.

U wandelt binnen in een oase van quiet luxury - discretie, privacy en ingetogenheid typeren dit unieke appartement. De meest kwalitatieve materialen werden zorgvuldig uitgekozen en vloeien naadloos in elkaar over. De combinatie van zachte kleuren zorgt voor een gevoel van complete rust en minimalisme in een luxueus kader.

 
 

De zeer ruime eetkamer loopt door in de open keuken en de woonkamer, van waaruit u het terras betreedt met zicht over de Vlaanderenstraat.

Verder vindt u op de tweede verdieping nog een aparte woonkamer waar u ongestoord kunt vertoeven. Naast de hoogwaardig afgewerkte keuken heeft u toegang tot de chef's kitchen. Een tweede keuken waar een chef aan huis ongestoord alle voorbereidingen kan maken voor een diner in gezelschap.

 
 

De verdieping lager is volledig toegewijd aan de slaapvertrekken. De ruime nachthal is afgewerkt met ingemaakte kasten en een commodekast met rustplaats.

De binnentuin zorgt voor groenbeleving en natuurlijke lichtinval. Vanuit de hal betreedt u drie ruime, lichtrijke slaapkamers.

De eerste slaapkamer is voorzien van een ensuite badkamer met ligbad en inloopdouche, een Finse sauna.

 
 

De tweede slaapkamer heeft eveneens een prachtige badkamer met ligbad en inloopdouche en heeft zicht op de groene binnentuin.

De derde slaapkamer geeft eveneens uit op het terras aan de achterzijde.

terug naar overzicht verkochte panden