Energiezuinige duplexpenthouse in het stadscentrum

Gent

Verkocht

 

Kenmerken

  • 176 m²

  • 36 m²

  • Zuidwesten

  • 3

  • 2

  • 2022

  • /

  • 0 kWh/m²

  • Bij akte

Rustig en centraal wonen in het stadscentrum

Deze duplexpenthouse maakt deel uit van een kleinschalige nieuwbouwrealisatie met slechts vier appartementen aan Ingelandgat in het stadscentrum.

De verkoop geschiedt geheel onder het stelsel van verkooprechten (registratierechten).
Een unieke kans om nieuwbouw aan te kopen onder een fiscaal gunstig regime.

Een ontwerp door CAAN Architecten uit Gent.

Het appartement bevindt zich op de derde en vierde verdieping van de residentie. Beide verdiepingen zijn bereikbaar met een lift.

Op de vierde verdieping vindt u de eetkamer met aanpalend haar keuken en toegang tot het zonovergoten terras met uitzicht over de omgeving en de Boekentoren.

Verder op deze verdieping bevindt zich een gastentoilet en een wasplaats met afgesloten technische ruimte.

Duurzaam en instapklaar.

Het appartement werd geheel afgewerkt met duurzame materialen zoals o.a. parket, keramische tegel in de badkamers en berging, wandtegel in de badkamers, vestiairekast, Miele keukentoestellen, Eik dunfineer kastafwerking, werkblad in composiet, stopcontacten en schakelmateriaal (mét dimfunctie en basis domotica) van het merk Bticino, ... De basis domotica kan uitgebreid worden naar Niko Home Control. De schilderwerken werden eveneens uitgevoerd.

Een aantal zaken dienen door de koper zelf nog uitgevoerd te worden om reden dat deze werken zeer persoonlijk zijn. Concreet gaat het over het plaatsen van een kastenwand tussen de twee raampartijen op het penthouseniveau alsmede het wandmeubel met gashaard in de leefruimte op niveau 3. De coördinatie van deze werken kan uitgevoerd worden door de verkopers. Concrete timing in onderling overleg af te stemmen.

Verder beantwoordt dit appartement aan alle hedendaagse normen. Zo is het appartement uitgerust met o.a. vloerverwarming, ventilatiesysteem D, geïntegreerde warmtepompinstallatie met buitenunit en in basis koeling én individuele zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak. Dankzij deze inspanningen voldoet het appartement aan alle normen die noodzakelijk zijn om te kunnen spreken van een Bijna Energieneutraal appartement (label A, E29).

Op de derde verdieping, bereikbaar via een massieve houten binnentrap, vindt u de lichtrijke en open leefruimte met aansluitingen voor een gashaard.

Verder betreedt u het nachtgedeelte met haar drie slaapkamers, twee badkamers (waarvan één met toilet) en een tweede gastentoilet.

Fiets en wagen.

De fiets kan u parkeren in de gemeenschappelijke fietsenberging in het aanpalend gebouw 'Huis van Guislain' met haar prachtige binnentuin. De ingang tot de fietsenberging bevindt zich aan de Wilderoosstraat. Het beheren van afval zal tevens in voornoemd gebouw plaatsvinden.

De wagen kan u stallen in de ondergrondse parking 'Sint-Michiels'. Deze bevindt zich tevens op wandelafstand met in- en uitgang voor bezoekers via de Wilderoosstraat. U heeft tevens de mogelijkheid om een ondergrondse autostaanplaats aan te kopen in een nabijgelegen residentie (op wandelafstand).

De (bewoners)tarieven kan u hieronder raadplegen:
Parkeerabonnementen Sint-Michiels

De straat Ingelandgat.

De straat Ingelandgat wordt beschreven als een, op heden, onbekend plekje van Gent. Maar wie er ooit gewoond heeft kent de troeven: een gezellige en rustige buurt omgeven door het bruisende stadsleven.

Deze buurt is uitstekend bereikbaar met de wagen, de fiets en het openbaar vervoer (tram en bus).

Bovendien zijn de Oude Houtlei, het Sint-Michielsplein, de Korenmarkt, de Graslei, de Korenlei, ... allen op wandelafstand verwijderd.

De straat zelf ondergaat weldra een grondige metamorfose en zal een groene, autoluwe plek worden waar de fietser centraal staat.

Alle informatie hierover kan u terugvinden via deze link.

terug naar overzicht verkochte panden