Hoeve en bouwgrond(en) met weide en vrij zicht op achterliggende velden

Hundelgemsesteenweg 1282

9820 Merelbeke

Toon ligging

 

€ 950.000

Op de verbindingsweg tussen Merelbeke en Munte ter hoogte van de Makkegemse bossen, vindt u deze hoeve met grond met een totale oppervlakte volgens kadaster van 8.940 m² en een straatbreedte van ca. 44 m.

De hoeve, aanpalende gronden en weiland zijn gelegen in een residentiële, landelijke omgeving langsheen de Hundelgemsesteenweg.

U geniet van een vlotte bereikbaarheid via de R4, E40, E17, N60 en N42.

 

kenmerken

  • 8940 m²

  • 160 m²

  • Zuidwesten

  • 4

  • 1

  • 1895

  • 1990

  • 349 kWh/m²

  • Bij akte

 

De hoeve met stalling is gelegen op een perceel grond van 2.160 m² en heeft een uitzonderlijke breedte van 27 m.

De hoeve dateert van 1895 en werd in 1990 gerenoveerd. De hoeve beschikt over dubbel glas, centrale verwarming op gas en een geïsoleerd dak.

Op de benedenverdieping vindt u een inkomhal met gastentoilet, vestiaire en wasplaats, een lichtrijke leefruimte die samen met de eetplaats uitgeeft op de tuin, en een keuken met ingebouwde toestellen.

Daarnaast vindt u op het gelijkvloers ook een badkamer met ligbad, douche en een toilet.

 

Op de eerste verdieping bevinden er zich drie slaapkamers onder het dak en een bureauruimte/kinderkamer.

De naastliggende grond heeft een straatbreedte van ca. 17 m en is gelegen binnen een 50 m zone woongebied met landelijk karakter.

Tevens is er nog een perceel weiland van 6.450 m² welke ook toegankelijk is via de Makkegemstraat.

Irres te koop Hundelgemsesteenweg Merelbeke 112
Irres te koop Hundelgemsesteenweg Merelbeke 115
Irres te koop Hundelgemsesteenweg Merelbeke 36

Richtlijnen van de gemeente Merelbeke

Volgens het gewestplan, Gentse en Kanaalzone, goedgekeurd bij koninklijk besluit van 14 september 1977, zijn de percelen gelegen binnen een 50 m zone woongebied met landelijk karakter en waardevol agrarisch gebied.

Deze zone van 50 m woongebied met landelijk karakter bevindt zich langs de Hundelgemsesteenweg en wordt gemeten vanaf de rooilijn. Binnen het woongebied met landelijk karakter is er bouwpotentieel, namelijk voor het perceel, kadastraal gekend als 342L. Dit perceel heeft een breedte van ca. 16 m. Hier zou een vrijstaande eengezinswoning kunnen worden opgericht.

In het agrarisch gebied zijn er geen bouwmogelijkheden voor particulieren.

De hoeve is opgenomen op de inventaris bouwkundig erfgoed met titel 'Boerenwoning'. Over het perceel met de boerenwoning op kunnen vooraf geen uitspraken gedaan worden. Concrete voorstellen zullen behandeld worden en rekening gehouden worden met eventuele opmerkingen van de adviesinstanties.

Info ontvangen op 17 juni 2021 van mevrouw Vandekerkhove Marie-Laura, omgevingsambtenaar gemeente Merelbeke (Marie-Laura.Vandekerkhove@merelbeke.be.

Picture propertyid9697139index14multimediumtype PICTURE